Jobs

Afbraak brug E313 – Ranst

De brug van de Vaartstraat in Ranst, over de E313, raakte enkele jaren geleden zwaar beschadigd toen een vrachtwagen tegen de onderkant reed. Sindsdien kon het verkeer op de brug slechts beurtelings passeren. Om de doorstroming te verhogen en de verkeersveiligheid te verbeteren, besloot het Agentschap Wegen en Verkeer een volledig nieuwe brug te bouwen.

De nieuwe brug moet ruimte bieden voor gemotoriseerd dubbelrichtingsverkeer en een afgescheiden fietspad aan beide kanten. Naast het fietspad komt nog een ecoduct dat twee natuurgebieden met elkaar verbindt, zodat dieren in alle rust en veiligheid kunnen oversteken.

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 maart braken 27 van onze doordenkers+doordrijvers de oude brug af. Ze gebruikten daarvoor 6 rupskranen, 2 wielladers, 2 bandenkranen, 5 tractor-kippers, 3 bezemwagens en 1 containerwagen. De snelweg werd in beide richtingen afgesloten.

Het puin werd rechtstreeks naar de loskade van recyclagebedrijf Ivo Van den Bosch op anderhalve kilometer afstand gebracht, om dan via het Albertkanaal te worden afgevoerd naar onze breekwerf in Beringen.

Dit is de 63e brug die we afbreken, de eerste was in 2010 in Ham.

Timing: maart ’24
Opdrachtgever: Willemen Infra

contacteer ons

voor een vrijblijvend gesprek
en stel ons uw project voor