Jobs

Baldewijns maakt vastgelopen schip vrij in Waulsort

Op woensdag 12 april vaarde een schip, volgeladen met 1.200 ton schroot, zich vast voor de Freÿr-rotsen nabij Waulsort. Ondanks de tussenkomst van brandweerlieden en een stijging van het waterpeil zat de boot na enkele dagen nog steeds vast. Het scheepvaartverkeer in de Maas werd hierdoor ernstig belemmerd en er was dringend behoefte aan een reddingsactie om het schip te bevrijden.

Baldewijns to the rescue

Op zondagmiddag kwam Baldewijns ter plaatse met ponton Jolien en een kraan om het vastgelopen schip los te maken. De overslagwerkzaamheden begonnen om 16.00 uur en duurden tot 20.30 uur. Door de inspanningen van het Baldewijns-team kon er genoeg gewicht van de gestrande bak worden verwijderd, zodat het schip terug los kwam.

Scheepvaart hervat

Dankzij de inspanningen van Baldewijns kon de commerciële scheepvaart bij Waulsort op maandagochtend worden hervat. Het verkeer op de Maas verloopt weer soepel.

De reddingsoperatie van Baldewijns was een knap staaltje werk van onze doordenkers en doordrijvers! Samen hebben we op een veilige en doordachte manier het schip vrijgemaakt.

contacteer ons

voor een vrijblijvend gesprek
en stel ons uw project voor