Jobs

Nieuwe thuishaven voor Baldewijns

Baldewijns leeft, Baldewijns groeit. En dat al 40 jaar. Om ook in de toekomst te kunnen blijven groeien, hadden we een nieuwe uitvalsbasis nodig. De zoektocht duurde iets langer dan verwacht, maar eindelijk is het zover: we verhuizen naar onze nieuwe site in Beringen! Voortaan vind je ons op industrieterrein Ravenshout-Noord, Neusenberg 5. Een toplocatie met vlotte bereikbaarheid via de weg en het water!

De nieuwe site biedt niet enkel plaats aan onze hoofdzetel, er is ook een werk- en montagehal voor het onderhoud van materieel, een opslagruimte voor grond en afbraakpuin, een nieuwe breekwerf en betoncentrale, én een aanlegkade langs het Albertkanaal, voor maximaal transport via het water.

Zo zetten we elke dag opnieuw in op duurzaam en milieuvriendelijk transport. We verminderen daardoor niet alleen het aantal vrachtwagens op de weg – en dus de CO2-uitstoot -, het laat ons ook toe betrouwbare levertijden te garanderen.

Steven Lisens, Bestuurder: Dat de nieuwe hoofdzetel aan de oevers van het Albertkanaal ligt, is geen toeval. Het merendeel van onze opdrachten situeert zich op of rond de as Luik-Antwerpen. En aangezien watergerelateerde werken een steeds groter segment binnen onze activiteiten vormen, is de site in Beringen een perfecte uitvalsbasis.”

Geen afscheid van Hasselt

Onze nieuwe thuishaven mag dan wel in Beringen liggen, toch knippen we de banden met Hasselt niet volledig door. De breekwerf en stabilisécentrale in Stokrooie blijft bestaan, zij het enkel voor lokale, kleinere klanten, met beperkte afnames en verwerkingen.

In ons kantoor in Kuringen trokken we vorige week – na al die jaren – voor de laatste keer de deuren achter ons dicht. Met een mix van nostalgie en enthousiasme.

Een succesvolle start

Op onze nieuwe site opende in oktober al een breekwerf en betoncentrale. Deze centrale draait intussen op volle toeren en vormt vanaf nu het zwaartepunt van onze recyclageactiviteiten. De onmiddellijke ligging aan het Albertkanaal is hierbij een onmiskenbare troef. Grote hoeveelheden bouwpuin en bouwmaterialen zullen maximaal via het water worden getransporteerd en kunnen zo nog sneller en efficiënter verwerkt worden tot gerecycleerde grondstoffen.

Ook onze splinternieuwe werkplaats is al operationeel. Deze werkplaats heeft een oppervlakte van maar liefst 2.800 m² en is uitgerust met de nieuwste faciliteiten en tools. Het is de perfecte plek om ons materieel, onze werfmachines en voertuigen te onderhouden en herstellen.

 

Liesbet Quintiens, Algemeen en Juridisch Beleid: “Zowel op productief, logistiek als ecologisch vlak is dit een enorme stap vooruit. Niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor onze klanten en partners heeft dit een grote impact, in de positieve zin.”

Nieuwe collega’s gezocht

Op onze nieuwe site kunnen we de Baldewijns-familie verder uitbreiden. We zijn dus op zoek naar nieuwe collega’s! Wil je werken in een inspirerende omgeving met het beste materieel? Ontdek hier al onze vacatures en wie weet verwelkomen wij je binnenkort in ons team van doordenkers+doordrijvers.

contacteer ons

voor een vrijblijvend gesprek
en stel ons uw project voor