Jobs

Recycling

Bij Baldewijns zetten we sterk in op recycling. Op onze breekwerf en betoncentrale in Stokrooie sorteren en verwerken we puin en krijgt het een tweede leven als funderingsmateriaal, in de vorm van gestabiliseerd zand of magere beton. Onze erkenning bij COPRO garandeert de onberispelijke kwaliteit van dit gerecycleerd materiaal.

Ook op onze werven zelf kunnen we mobiele brekers inzetten om puin ter plaatse te verwerken tot bruikbaar nieuw materiaal.

Wat mag u
van ons verwachten?

Wij zorgen voor een correcte verwerking van bouwpuin en streven ernaar om zoveel mogelijk bouwmateriaal opnieuw in te zetten over onze verschillende activiteiten heen.

Afhankelijk van de specifieke omstandigheden op de werf zetten we een mobiele breek- en zeefinstallatie in, om het puin -na sortering -ter plaatse te verwerken.

Bovendien is onze breekwerf met betoncentrale in Stokrooie uitgerust om een breed scala aan puin te verwerken tot gerecycleerd materiaal: asfalt, betonpuin, gemengd puin of een grote berg grond met stenen, wij weten er wel raad mee. Deze uitvalsbasis staat ten dienste van onze werken, maar is ook voor derden toegankelijk.

Recupereren en sorteren van puin op eigen breekwerf en betoncentrale
Transport richting eigen breek- en betoncentrale
Verwerking tot COPRO-gekeurd funderingsmateriaal
Mobiele brekers

Hoe maken
onze doordenkers en doordrijvers
het verschil?

Wat ons extra flexibel maakt, is dat we puin kunnen recycleren in onze eigen breekcentrale. Daar zetten we het puin om in COPRO-gekeurd funderingsmateriaal, zoals gestabiliseerd zand of magere beton, dat we dan bijvoorbeeld weer kunnen inzetten voor infrastructuurwerken. Het puin brengen we met de vrachtwagen of via het water over.

Ook is het mogelijk om mobiele brekers in te zetten op de werf, zodat het materiaal meteen weer inzetbaar is.

Recycling bij Baldewijns:
wat zijn de voordelen voor uw bedrijf?

Bouwmateriaal dat gerecycleerd wordt, heeft een gunstig effect op onze eindkost, maar ook op de prijs van uw potentieel project. Bovendien zijn we dankzij onze eigen installaties en mobiele brekers extra flexibel en kunnen we een versnelling hoger schakelen indien nodig.

Door de praktische ligging van onze breekwerf en betoncentrale, net naast het kanaal, kunnen we tijd en kosten besparen op vlak van transport. En bewijzen we het milieu opnieuw een grote dienst.

“Bouwmateriaal dat gerecycleerd wordt, heeft een gunstig effect op de prijs van uw potentieel project.“
Steven Lisens - Zaakvoerder
Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek en stel ons uw project voor.

Projecten

wij zijn
doordenkers+doordrijvers

Er zijn twee soorten mensen die vorm geven aan onze wereld. Wij noemen ze de doordenkers en de doordrijvers. Bij Baldewijns brengen we ze samen. Zodat u blindelings op ons kan vertrouwen en weet dat het goedkomt met uw project. Hoe diep het water ook is.

Doordenkers zien deze wereld anders. Als anderen zich blindstaren op het probleem, komen zij met de inventieve oplossing. En waar anderen zich vastvaren, kiezen zij voor de creatievere route richting bestemming.

Doordrijvers zijn doeners. Met in zich een bron van onverzettelijkheid. Die maakt dat ze nooit opgeven, ook al steekt het even tegen. Als de rest roemloos ten onder gaat, net dan komen zij boven water. Volhardend, met opgestroopte mouwen.