Jobs

Inrichting nieuwe kmo-zone Mediahuis

Eind 2018 ging Baldewijns aan de slag met de afbraakwerken van de iconische drukkerij van Het Belang van Limburg , pal langs de ring van Hasselt. Dit in opdracht van vastgoedspelers Herkenrode Development en Futurn. Het startschot van een gloednieuwe kmo-zone met onder meer nieuwe kantoren voor de werknemers van de krant. Naast deze afbraakwerken staan we ook in voor de grond- en infrastructuurwerken.

Iconisch drukkerijgebouw

De eerste fase van het project betrof het slopen van het oude drukkerijgebouw. Ook de fundering van het gebouw ging mee in de sloop. Het puin van het gebouw probeerden we maximaal te recycleren via een mobiele breker op de werf.

Enerzijds om te hergebruiken als fundering voor de nieuwe verkavelingsweg, anderzijds voor de buitenaanleg rond de toekomstige kantoren op de site. Het overschot van het puin verdeelden we zo goed mogelijk over onze andere projecten in de dichte omgeving.

Volgende fase

Nu de Mediahuis-werknemers verhuisd zijn naar hun nieuwe kantoorgebouw, werd gestart met de volgende fase in het project, namelijk de verdere sloop van de oude HBVL-gebouwen en het verder bouwrijp maken van de omliggende terreinen.

“Geen evident project”

“Wat ons aansprak bij Baldewijns was het totaalplaatje dat ze konden aanbieden”, vertelt Sandra Vorage, projectmanager bij Herkenrode Development. “Niet alleen afbraakwerken, maar ook voorbereidende grondwerken en aansluitende infrastructuuropdrachten. Dit in combinatie met een flexibele en open aanpak.” “

En dat binnen een project dat allesbehalve evident is. Je knipt namelijk als het ware een deel van een gebouw af. De rest van de constructie moest wind- en waterdicht worden gemaakt, want de mensen moesten er nog een tijdje werken. Bovendien kwamen er bij de werken stevige trillingen kijken. Dat zijn allemaal extra factoren waar rekening mee moest gehouden worden.”

“Maar zoals gehoopt en verwacht lopen de werken zeer vlot. We zitten volledig op schema. Intussen zijn we al gestart met deel twee van het project.”

 

“Wat voor ons de doorslag gaf, waren de grote flexibiliteit en open samenwerking, gekoppeld aan een no-nonsense aanpak ”
Sandra Vorage - Herkenrode Development

contacteer ons

voor een vrijblijvend gesprek
en stel ons uw project voor